Societatea online


Top Social Media Networks

Top Social Media Networks

Internetul a revoluţionat modul în care oamenii socializează.

Cheia succesului în socializarea online constă în capabilitatea de a îmbrăţişa noi modalităţi de a interacţiona cu alţii şi de a face tot acest proces să îţi aducă beneficii. Iar cea mai eficientă reţea socială este aceea în care se creează legături noi, se construiesc relaţii şi se dezvoltă cu succes marketingul viral.

Reţelele sociale generează constant noi nevoi şi transformări, în principal în metodele de comunicare: multimedia, prezenţă crescută pe web, interactivitate. Implicit, odată cu creşterea volumului de informaţii care pot apărea pe internet şi care sunt la dispoziţia a milioane de oameni, companiile sunt nevoite să se adapteze noului mediu şi să devină transparente în ceea ce priveşte domeniul de activitate, cultura organizaţională, campanii şi evenimente realizate.

Pentru a putea ajunge la acest statut, companiile însele trebuie să treacă printr-un proces al schimbării:

  • managerul trebuie să fie cunoscut în reţelele sociale
  • persoanele din vânzări şi cele din interiorul firmei trebuie să îşi facă prezenţa cunoscută în mediile sociale online prin publicarea de anunţuri de păreri
  • informaţiile apărute în aceste medii trebuie folosite pentru a veni în întâmpinarea nevoilor consumatorilor prin dezvoltarea de noi aplicaţii şi funcţionalităţi.

Având în vedere scăderea ciclului de viaţă al produselor, companiile trebuie să îşi îndrepte atenţia mai mult către construirea şi întreţinerea relaţiilor cu clienţii. Posibilitatea de a cunoaşte şi a lega relaţii cu oameni din mai multe regiuni şi ţări prin intermediul reţelelor sociale online, a făcut ca oamenii să îşi dezvolte acum capacitatea de a gândi global, te a putea pune în balanţă ceea ce li se oferă şi cu ce preţ şi oferta existentă în alte ţări.

Odată cu deschiderea orizonturilor şi căilor de comunicare, oamenii au început să descopere, să se informeze, să compare, devenind astfel mai pretenţioşi şi cu nevoi pe cât mai diverse, pe atât mai sofisticate.

To be continued…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s