Sănătate, Apple şi România


Ziua Mondială a Sănătăţii este sărbătorită în fiecare an la data de 7 aprilie, fiind sponsorizată şi susţinută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) sau WHO cum îi e acronimul în engleză.

Ziua se sărbătoreşte încă din 1950 pentru a creşte gradul de conştientizare a unei teme specifice din domeniul  sănătăţii şi pentru a evidenţia un domeniu de interes maxim la acel moment pentru OMS.  Activităţile legate de tema aleasă, precum şi resursele furnizate continuă şi după 7 aprilie.Anul acesta se promovează campania „1000 oraşe, 1000 de vieţi”, ce se va desfăşura în perioada 7 – 11 aprilie 2010.

Obiectivele globale ale campaniei:

  • 1000 oraşe: deschiderea de spaţii publice pentru sănătate, fie că este vorba activităţi în parcuri, întalniri la primărie, campanii de curăţenie, sau închiderea unor străzi traficului auto.
  • 1000 vieţi: colectarea a 1000 de poveşti spuse de „campioni urbani ai sănătăţii” care au luat măsuri, au realizat proiecte, contribuind astfel semnificativ la nivelul sănătăţii din oraşul în care trăiesc.

În onoarea acestei zile, şi pentru a creşte gradul de conştientizare al oamenilor asupra importanţei luării medicamentelor la timp, cei de la Medsy îşi fac şi puţină reclamă, oferind aplicaţia lor de iPhone gratis pentru 24h.  Frumoasă mişcare. (sursa)

La noi în ţară, conform Cotidianul, Ziua Mondiala a Sănătăţii se va serba astfel:

„Medicii de familie vor serba Ziua Mondială a Sănătăţii, acordând îngrijiri pacienţilor care le vor cere ajutorul şi, totodată, susţinându-şi colegii care negociază, pentru a treia zi, normele de aplicare a contractului-cadru pe 2010 şi contractele individuale.”

Acum… ori nu am înţeles eu partea cu „campanie globală” şi „zi mondială” … ori iar am uitat pentru moment în ce fel de ţară trăim?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s