Da’ chiar stă lumea pe Facebook?


Creşterea rapidă a numărului utilizatorilor de reţele sociale care s-a observat şi în România în ultimii 3 – 4 ani este un indicator al intrării acestora în cultura online-ului românesc şi al integrării acestora în viaţa de zi cu zi a multor oameni.

Mai mult, în ultima vreme s-a înregistrat o prezenţă crescută în mass-media a subiectului reţelelor sociale, prezentând avantaje şi dezavantaje, riscuri, tendinţe şi statistici în legătură cu apariţia şi dezvoltarea acestor reţele şi a impactului lor asupra oamenilor.

Conform raportului Nielsen, din martie 2009, două treimi din populaţia de internet a lumii vizitează blog-uri şi reţele sociale, această ultimă activitate consumând aproape 10% din timpul pe care îl petrece un utilizator pe internet.

Mai mult, comunităţile virtuale au ajuns să fie pe locul 4 în cadrul categoriilor de activităţi pe internet, plasând astfel până şi e-mailul personal pe locul 5.

Timpul petrecut în reţelele sociale este deasemenea în continuă creştere, acelaşi studiu reflectând faptul că, în timp ce, la nivel global, timpul petrecut în total pe internet a crescut cu 18% din Decembrie 2007 până în Decembrie 2008, timpul petrecut de utilizatori în comunităţile virtuale a crescut cu 63%, iar reţeaua Facebook a înregistrat o creştere de 566% – adică aproximativ 20 de miliarde de minute petrecute în plus.

Conform statisticilor de pe site-ul oficial Facebook , sunt înregistraţi mai mult de 200 milioane utilizatori activi, care petrec pe site, în total mai mult de 4 miliarde de minute pe zi.

Să mai fim oare încă în dubii dacă să includem reţelele sociale online în campaniile de marketing sau nu?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s